Tied zat - Joop Keurentjes

Tied zat - Joop Keurentjes (november 2022)

Joop Keurentjes uit Ulft schrijft verhalen en gedichten in het Achterhoeks dialect. Na 'Zo plat as een cent', 'Een handvol Warms', 'Klumpkes van wilgenholt', 'Dich bi-j de kökkendeur' en 'Bekiek 't ow' is is afgeloen november zijn 6e boek uitgekomen getiteld 'Tied zat'. Het gebonden boek bevat 200 pagina's met 50 verhalen in het Achterhoeks dialect. De verhalen van Joop kenmerken zich door een dosis humor en een blik op de actualiteit. Eén van de gedichten gaat over het woord van het jaar, een ander verhaal gaat over Poetin.

Joop is één van de donateurs van het eerste uur. Hij heeft Gambia twee keer bezocht (in 2008 en 2009) en is mee geweest naar onze projecten. Joop heeft al eerder een boek geschreven waarvan de opbrengst geheel ten goede kwam van ons werk in Gambia. Ook dit keer gaat de opbrengst van zijn boek 'Tied zat' naar ons werk in Gambia. Op dit moment zijn wij de medische post aan het opknappen. Het dak moet hoognodig vernieuwd worden. Wij zijn al een tijdje fondsen aan het werven maar dat valt in deze tijd niet mee. Wij zijn daarom erg blij met de steun van Joop. Namens de mensen uit Naneto Seyoni, hartelijk dank voor deze mooie bijdrage!


'Tied zat' kost € 12,50 en is verkrijgbaar bij de Welkoop in Silvolde en bij Het Ware Huis in Gaanderen. Het boek is ook te bestellen via joop.keurentjes1935@gmail.com. Een vorig boek van Joop, 'Zo plat as een cent' uit 2000 is in een herziene herdruk verschenen. Dit boek kost € 10,00 en is ook verkrijgbaar bij de Welkoop, Het Ware Huis en via joop.keurentjes1935@gmail.com.