Share4More Rabobank 

mei 2011

Het medewerkersfonds van de Rabobank Groep

​Dit fonds van en door medewerkers van de Rabobank Groep is opgericht in 2004 en focust zich op onderwijs en gezondheidszorg voor vrouwen, kinderen en gehandicapten. Alle medewerkers van de Rabobank kunnen maandelijks vrijwillig een bedrag doneren aan Rabo Share4More. Dit bedrag wordt verdubbeld door de raad van bestuur.De donaties worden besteed aan kleinschalige buitenlandse projecten, gericht op kansarmen in de samenleving. De projecten werken aanvullend en versterkend op de activiteiten van de Rabobank Foundation in het kader van het Rabobank Development Program. Medewerkers van de Rabobank kunnen projecten voordragen ter ondersteuning.

Wij hebben op 17 mei 2011 met medewerking van Dhr. Alois Helming, oud-medewerker van Rabobank Doetinchem, een aanvraag ingediend ter ondersteuning van ons plan om zonnepanelen aan te leggen ten behoeve van de energievoorziening. Maandag 20 juni is ons voorstel behandeld door de Advies Commissie van de Rabobank. Woensdag 29 juni kregen wij het verheugende bericht dat de Rabobank instemde met ons plan en de aanleg van de zonnepanelen financieel gaat ondersteunen

In de 2e helft van augustus 2011 reizen wij af naar Gambia om concrete afspraken te maken met Gamsolar, het bedrijf dat voor ons de aanleg gaat verzorgen. Voor het eind van dit jaar wordt de aanleg afgerond en beschikken onze bewoners over de uiterst noodzakelijke energievoorziening

​In de periode 12-20 augustus 2011 heeft Gamsolar de zonnepanelen geplaatst. De gehele compound is nu voorzien van electriciteit. Tijdens ons verblijf in die periode hebben wij zelf kunnen zien dat de werkzaamheden perfect verlopen zijn. Voordat wij terug gingen naar Nederland, hebben wij brandende lampen en werkende stopcontacten bewonderd. Een hele grote stap voorwaarts!!! Dit was allemaal mogelijk door de fantastische bijdrage van Share4more van Rabobank Nederland. Zonder deze bijdrage was deze belangrijke ontwikkeling nog lang niet mogelijk geweest. Daarom:

​HARTELIJK DANK AAN SHARE4MORE, RABOBANK NEDERLAND EN HET PERSONEEL VAN DE RABOBANK DAT DEEL NEEMT AAN DIT FONDS. DANKZIJ U ZIJN DE LEEFOMSTANDIGHEDEN IN ONZE COMPOUND AANZIENLIJK VERBETERD!!!