Kerstmarkt Gemeente Oost Gelre december 2012

Op woensdag 20 december 2012 organiseerde Gemeente Oost Gelre een kerstmarkt voor het bestuur, de raadsleden en medewerkers in restaurant Het Zwaantje in Lichtenvoorde. Tijdens deze markt kon men door middel van bonnen een kerstpakket samenstellen bij een aantal lokale ondernemers. Deze ondernemers hadden hun waren uitgestald in kraampjes verspreid over de zaal. De keuze was gevarieerd: brood en banket, de kaasboerderij, de boekhandel, een cadeaushop, de drogist en een wijnboerderij.

De ontvangst was in een gezellige sfeer. De kerstman stond bij de deur en heette ons op zijn eigen manier welkom. De zaal was gezellig aangekleed en na de koffie/thee met kerstkrans was het tijd voor een borrel met een hapje. De middag werd geopend door de directeur, Dhr. Dijkman, met een terugblik over 2012 en een alvast een kijk op 2013.

Daarna nam iedereen een kijkje in de zes kraampjes. Onder het genot van een borrel en een hapje werd het een gezellige middag. De opkomst was geweldig en de gesprekken waren leuk en de sfeer ontspannen en gezellig.

Tijdens deze kerstmarkt mochten een aantal goede doelen zich presenteren met een collectebus en wat promotiemateriaal. Onze stichting behoorde ook tot de uitverkozen doelen. Wij waren hier natuurlijk erg blij mee.

Doel van onze collecte was geld inzamelen voor de installatie van de Blue Pump. De pomp zelf krijgen wij gesponsord maar de installatie moeten wij zelf betalen. Dit is vrij prijzig omdat er een puntstuk geslagen moet worden. De Blue Pump is bedoeld voor de watervoorzieningvan de groentetuin die wij willen aanleggen. Daarnaast kan iedereen uit het dorp gebruik maken van de pomp. De groentetuin is erg belangrijk in de ontwikkeling van ons project. Op de eerste plaats willen wij de patienten een zinvolle dagbesteding aanbieden binnen de compound. Daarnaast is het ook belangrijk dat de bewoners van de compound zelf bijdragen aan de voedselvoorziening.

De kerstmarkt was een groot succes voor onze stichting. Veel mensen waren belangstellend voor ons werk in Gambia. We hebben mooie gesprekken gevoerd. Aan het eind van de markt kwam het spannende moment: de opening van de mini-Blue Pump die wij als collectebus gebruikt hadden. Wij waren verrast door de vele bonnen die in onze Blue Pump zaten. Na het tellen bleek dat er erg royaal gegeven was.

Namens de bewoners van het Huis van Marabout in Busura - Gambia hartelijk dank voor jullie gulle bijdrage. Dankzij deze bijdrage is de realisatie van de Blue Pump weer een stap dichterbij gekomen!!!