Juni 2012

Vrijdagmorgen rond 10.00 uur ben ik met de trein naar Schiphol vertrokken. Ik was al mooi op tijd op Schiphol. 15.15 uur zou mijn vlucht vertrekken. Helaas, de toiletten in het vliegtuig waren kapot en moesten dus vervangen worden. Rond kwart over 4 was het dan zover, ik ging de lucht in met bestemming Gambia. De heenvlucht ging ditmaal via de Kaap Verdische eilanden. Het is laagseizoen in deze streek dus ze proberen het vliegtuig zo vol mogelijk te krijgen. Deze reis duurt daarom ca. 3 uur langer dan normaal. Kaap Verdie ligt op dezelfde vliegafstand als Gambia. Vanaf Kaap Verdie is het nog ruim 2 uur vliegen naar Gambia. Rond 22.30 uur gambiaanse tijd landde ik Banjul Airport in Gambia. Yusupha stond mij al op te wachten en hielp mij met mijn koffers en door de douane. Ik werd afgehaald door mijn kennissen uit Kotu en ze brachten meteen mijn auto mee voor deze week, een Mitsubishi Pajero. Een oude maar goede terreinwagen. Omdat ik deze week veel moest reizen was het handiger om een eigen auto te hebben. Gelukkig kon ik deze auto van hun lenen. Rond 23.30 uur kwam ik aan in het hotel. Ingecheckt, koffer uitgepakt en nog even in de bar wat gedronken. Lekker even gedoucht en was blij dat ik in bed lag. Het is hier nu het regen seizoen maar daar was nog weinig van te merken. Het is warm, bij aankomst om 22.30 uur was het nog 30 graden. Overdag is het ook nog erg warm en toch nog droog voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken is het nu een vochtige warmte.

Zaterdag lekker even uitgeslapen en toen naar Banjul om de planning voor de week te maken. De bedoeling van deze week was om, naast ons eigen project, ook een aantal projecten te bekijken die gefinancierd worden middels een microkrediet. Het wordt geregeld vanuit het ministerie van landbouw met als doel, kleine boeren op weg te helpen hun eigen inkomsten te kunnen te verdienen. Heb afgesproken dat we maandag, dinsdag en woensdag een aantal boeren gaan bezoeken.

​Vandaag, zondag, een rustdag. Ga straks naar het strand naar Club Maddies in Kotu. Deze strandtent is van Sven, een Belg die hier al jaren woont en werkt. Kan dus nog even Nederlands praten alhoewel de plaatselijke taal, het Mandinka, ook al stukje bij beetje begint te wennen.

Na een paar dagen te hebben gekeken bij allerlei andere projecten was vandaag (donderdag 7 juni) ons eigen project aan de beurt. Dus vanmorgen om 08.30 uur opgestaan en een stevig ontbijt gegeten. Nog even wat geld gewisseld want de auto moest getankt worden. Ik kom bij de auto aan en zie dat de linker achterband wel erg zacht is. Ik heb geen tijd meer om andere auto te regelen dus bij de benzinepomp ook maar even de banden controleren. De linker achterband opgepompt en er op hopen dat deze ook hard blijft. De pompbediende zei nog: dont worry the tyre will hold, no problem!! Een hele geruststelling (of niet), wetende dat de weg niet echt goed is. Ik had met Yusupha afgesproken dat ik hem rond 10.00 uur op zou halen bij zijn compound in Busumbala. Rond 10.15 uur was ik in Busumbala. Yusupha stond al op mij te wachten. Even de auto uit om de band te controleren, gelukkig was deze nog mooi op spanning. Busumbala ligt op weg naar het project. Vanuit het hotel rij ik richting het vliegveld. Daarna via Busumbala, Farato naar Brikama. Op het grote kruispunt in Brikama houdt de verharde weg op. Op de splitsing na Brikama links aanhouden en via Manduar en Penyem komen we uiteindelijk in Busura aan. De reis vanaf het Senegambia Beach Hotel in Kololi duurt zo'n klein uurtje. We reden de drukke hoofdstraat van Brikama in, het grote kruispunt over en de test voor de achterband begon meteen. Grote kuilen in de weg, al behoorlijke plassen water maar mijn Mitsubishi Pajero trok er mooi doorheen. Net voordat we Brikama uitreden, kochten wij bij de lokale Albert Heijn een zak rijst voor de Alkalo en snoep voor de kinderen. Een laatste bandencheck maar de band bleef op spanning dus we konden de bush in.

​Ik had nog nooit zelf naar het project gereden maar had nu de hele week deze auto ter beschikking. Het is een strong car dus was het tijd om zelf maar eens te rijden. Ik had bij eerdere bezoeken gezien dat de chauffeurs altijd zoveel mogelijk probeerden de kuilen te vermijden. Alleen bij de grotere waterplassen was het even uitkijken. Gelukkig had ik in Yusupha een goede co-piloot. Bij elke grote waterplas zei hij: just follow the footprints (bandensporen). In het begin was het even wennen want je ziet niet wat er op de bodem van de waterplas zit maar heb de adviezen van Yusupha goed opgevolgd. De eerste grote waterplas vol gas er doorheen en het water vloog tot over het dak van de Pajero. Was een fantastische ervaring. Toen we in het dorp aankwamen hebben we eerst de Alkalo (dorpshoofd) bezocht. Het is een bezoek uit beleefdheid en dat wordt enorm gewaardeerd door de Alkalo en zijn familie. Hij weet dan tevens dat we weer in zijn dorp zijn. Traditiegetrouw geven we hem een zak rijst, dit is bestemd voor de families die weinig tot niets hebben. De Alkalo zorgt ervoor dat de rijst goed terecht komt.

En nu naar het mental home. Doel van dit bezoek was afspraken te maken voor het aanleggen van een groentetuin. Dankzij een gulle sponsor is dit nu mogelijk. Ik had via Facebook al met Alfusanieh gesproken. Hij is de technische man van Gamsolar. Ik heb met hem onze wensen doorgenomen en hij stuurt zsm een offerte. Tijdens het bezoek aan het mental home wilde ik met de Marabout overleggen waar hij de groentetuin wil hebben. Er was ook grond buiten de compound beschikbaar maar dat vonden wij beiden geen goed idee vanwege het toezicht op de tuin. Er komt een pomp te staan voor de watervoorziening, deze mag niet onbeheerd staan. Ook proberen wij gebruik te maken van de bestaande zonnecellen, dus moet de pomp in de buurt van de zonnecellen komen te staan. Direct achter het huis van de Marabout in de compound, aan de straatkant ligt een mooi stuk land zonder al te veel bomen. Dit wordt onze groentetuin!!! Nu afwachten wat de offerte van Gamsolar gaat worden. Gamsolar wil tegen een gunstige prijs onze groentetuin ontwikkelen. Zij willen dit in het groot gaan doen op 20 plaatsen in Gambia via de daarvoor opgerichte Sunray Foundation. Ze gaan werken volgens een Max Havelaar principe dwz eerlijke handel met een eerlijk inkomen voor de boeren. Deze verhouding ligt nu nog wel eens scheef. Ons project gaat waarschijnlijk als pilot draaien. Gamsolar zorgt voor de ontwikkeling van de grond, de omheining, de apparatuur voor de bewerking, de bewatering via een solar-pomp en de opleiding en begeleiding en het management. Uiteindelijk moeten de projecten zelfstandig kunnen draaien. Dit alles gebeurt in onze compound in het klein en tegen een schappelijke prijs omdat Gamsolar ons project kent (aanleg zonnepanelen) en omdat ze ook wat voor ons willen betekenen.

Met een goed gevoel sloten Yusupha en ik het gesprek met de Marabout af. We deelden het snoep uit aan de kinderen. Ik kreeg van de Marabout een zak vol met vers geplukte mango's. Ik wilde net weg wegrijden toen ik iemand hoorde roepen: Tubaab, tubaab please wait!! Een drietal dames met hun kinderen kwamen net terug van de medische post. De kinderen hadden hun maandelijkse controle gehad. Ze wilden graag meerijden naar Penyem. Er was plek genoeg in de auto dus: no problem! Drie kleurrijk uitgedoste dames stapten bij ons in de Pajero. Na ca. 15 minuten rijden heb ik ze bij de plaatselijke moskee in Penyem afgezet. Na een uitgebreid thank you very much van de dames reden Yusupha en ik weer verder. Aangekomen in Busumbala ben ik nog even met Yusupha mee geweest naar zijn compound om zijn familie te begroeten. Alleen zijn jongste zoon Omar (mijn naamgenootje) was thuis, de andere kinderen zaten nog op school. Net voordat ik terug wilde gaan naar het hotel kwam zijn vrouw terug van de markt. Rond 15.00 uur was ik weer in het hotel.

Vrijdag nog een dagje rustig in en om het hotel. Ik vloog pas om 23.00 uur dus had nog lekker een dagje. Wandelen langs het strand. Nog even naar mijn kennissen in Kotu om afscheid te nemen. Het regenseizoen is begonnen maar op 1 regenbui na (zondagavond) was het hier droog en schitterend weer. Ik moest rond 12.00 uur uit mijn kamer maar het is low season dus ik kon de kamer aanhouden totdat ik vertrok. Om 19.30 uur richting vliegveld, tussen 20.00 en 20.30 begon het inchecken. Keurig netjes volgens schema landde ik zaterdag om 08.00 uur op Schiphol.